GEO@Turnhout:
duurzame aardwarmte voor
de Turnhoutse gemeenschap

GEO@Turnhout

GEO@Turnhout is een lokaal consortium, ook wel SPV (Special Purpose Vehicle) genoemd, dat op het grondgebied van Turnhout drie tot vier geothermie centrales wenst te bouwen om daarmee een groot deel van de energievraag (warmte én mogelijk ook koelte) in Turnhout te verduurzamen. Het bedrijf HITA heeft hiervoor als projectontwikkelaar het initiatief genomen, gesterkt door het bestuursakkoord van de stad Turnhout voor de periode 2019-2024. Het bestuursakkoord stelt dat in het centrum van de stad en in zones met voldoende woningdichtheid, een warmtenet wordt uitgerold en dat de mogelijkheden van diepe geothermie volop benut moeten worden.

 

HITA en Stad Turnhout zetten een belangrijke stap vooruit en leggen een aardwarmtebron aan nabij de campus Sint-Jozef van het AZ-Turnhout, onder de naam GEO@Turnhout. Deze bron voorziet in eerste instantie zowel het ziekenhuis als de woonwijk Heizijdse velden van duurzame warmte. Een veelbelovende stap richting een duurzame toekomst voor onze gemeenschap.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Ontdek alle mogelijkheden als buurtbewoner!

Door wie?

HITA – IJslands voor warmte – is een jong en ambitieus bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van diepe geothermie. Met HITA willen we meer dan 1.000 meter diep boren om zo de natuurlijke warmte van de aarde te kunnen gebruiken voor warmtenetten en elektriciteitsproductie. Het businessmodel van HITA zorgt ervoor dat gemeenten en bedrijven gefaseerd kunnen instappen in een diep geothermie project en dat steeds met een beperkt risico.